Hantera automatiserade verktyg och deltagare i dina Zoom Meetings
Följande säkerhetsfunktioner gör det möjligt för mötesvärdar att visa och hantera deltagarna som har gått med eller försöker gå med i ett möte. Dessa deltagare kan gå med som automatiserade mötesverktyg eller inringningsanvändare, eller via tredjepartsrumsenheter, Zoom Rooms eller Zoom-klienten. Till skillnad från appar som använder Zoom Realtime Media Streams kommer tredjepartsautomatiserade mötesverktyg som går med som deltagare också att vara synliga i följande säkerhetsfunktioner.
Aktivera väntrum
väntrum är ett virtuellt väntrum som hindrar deltagare från att gå med i ett möte tills du, mötesvärden, är redo att starta mötet. Väntrum är ett effektivt sätt att se vem som försöker gå in i ditt möte och hålla oinbjudna automatiserade mötesverktyg, inringningsanvändare eller tredjepartsrumssystem ute. Oinbjudna deltagare kan identifieras i väntrummet och tas bort innan de går med i mötet.
Väntrummet kan visas genom att klicka på deltagare ikonen när du är i ett Zoom-möte. Den här listan visar vilka deltagare som är i väntrummet och vilka deltagare som har släppts in i mötet. Värden eller medvärdarna kan släppa in användare en och en eller klicka på Släpp in alla för att tillåta alla användare i väntrummet att gå in i mötet. Om värden identifierar en oinbjuden deltagare i väntrummet kan hen ta bort och blockera personen från att försöka gå in i väntrummet igen.

När du är i ett möte med väntrum aktiverat får värdar en aviseringsbanner på skärmen när nya deltagare har kommit in i väntrummet.

Om väntrum är aktiverat i dina mötesinställningar kommer Gå med innan värd inställningen endast att fungera för deltagare som du har konfigurerat för att kringgå väntrummet.
Tillåt vissa användare att kringgå väntrummet
Du kan konfigurera dina Väntrumsalternativ i Zoom-webbportalen så att användare från ditt konto kan kringgå väntrummet. Hela domäner kan också anges, vilket också gör att deltagare från dessa angivna domäner kan kringgå väntrummet. Genom att släppa in användare från betrodda konton och domäner direkt i mötet får värden ett mindre antal deltagare i väntrummet att granska och släppa in.
Tillåt godkända tredjepartsrumsenheter att kringgå väntrummet
Godkända tredjepartsrumsenheter (SIP/H.323-baserade videokonferenssystem) kan också förhandsgodkännas för att kringgå väntrummet. Den här inställningen finns i Väntrumsalternativ avsnittet i webbportalen. Listan över godkända tredjepartsrumsenheter i ditt konto kommer att kringgå väntrummet när Godkända SIP/H.323-enheter kryssrutan är markerad i avsnittet Väntrumsalternativ.
Följande alternativ för förhandsgodkännande gör att tredjepartsrumsenheter kan kringgå väntrummet:
SIP/H.323-rum som hanteras av Zoom anslutningsprogram Hanterade enheter kommer att vara förhandsgodkända för att kringgå väntrummet.
SIP/H.323-enheter efter IP-adress Enheter som använder de angivna IP-adresserna, eller adresser inom det angivna intervallet, kommer att vara förhandsgodkända när de går in i väntrummet.
SIP/H.323-enheter med specifika offentliga certifikat Detta gör det möjligt att ladda upp ett certifikat som används för att verifiera om en enhet har förhandsgodkänts.
Anpassa utseendet och meddelandet för väntrummet
Användare med betalda Zoom-abonnemang kan logga in på Zoom-webbportalen och anpassa meddelandet och titeln för sitt väntrum. Det här området är en utmärkt plats för att lägga upp regler, riktlinjer eller en agenda för ditt möte. Du kan också lägga till en logotyp, bild eller video (inom storleksbegränsningarna). Dessa anpassningar hjälper deltagarna att veta att de är i rätt möte och vad de kan förvänta sig av sessionen när de har släppts in.
Aktivera väntrum när som helst
Väntrum kan aktiveras proaktivt för hela ett konto eller en grupp av en administratör eller kontoägare. Mötesvärdar kan välja att aktivera väntrum när de schemalägger enskilda möten eller aktivera det proaktivt i sina personliga inställningar i Zoom-webbportalen. Väntrum kan också aktiveras under ett pågående möte för att låta värdar ta bort störande deltagare, vilket kan omfatta oinbjudna automatiserade mötesverktyg, från mötet.
Identifiera gäster i möten och webbinarier
Den Identifiera gäster i mötet/webbinariet inställningen låter dig och deltagare som är användare på ditt konto se att en gäst deltar i ett möte eller webbinarium. En gäst identifieras som någon som antingen inte är inloggad på ett Zoom-konto eller är inloggad med en e-postadress som inte finns på samma konto som värden. Med den här inställningen aktiverad listas oinbjudna automatiserade mötesverktyg, inringningsanvändare eller tredjepartsrumsenheter som gäster.
Mötesgäster identifieras med beskrivande text både i väntrummet (om det är aktiverat) och i deltagarlistan för det aktiva mötet.

Den Identifiera gäster i mötet/webbinariet inställningen kan aktiveras av administratörer på konto- och gruppnivå, och även i enskilda användares inställningar.
Använd aviseringen om aktiva appar i mötet för att se när ett automatiserat mötesverktyg är aktivt
avisering om aktiva appar är en avisering i mötet som informerar användare när en värd eller annan deltagare använder ett automatiserat mötesverktyg som får åtkomst till innehåll i mötet eller webbinariet, till exempel video i realtid, ljud, skärmdelning eller whiteboarddelning, chatt eller filer som delas i mötet. Dessa aviseringar är utformade för att ge användare möjlighet att veta att deltagare delar innehåll med tredjepartsappar och fatta välgrundade beslut om huruvida och hur de deltar i en Zoom-session.
Använd aviseringen om aktiva appar
Ikonen för aviseringen om aktiva appar visas i det övre högra hörnet av mötesfönstret när ett automatiserat mötesverktyg börjar få åtkomst till innehåll i mötet eller webbinariet. En användare kan klicka på ikonen för att visa en lista över automatiserade mötesverktyg som har åtkomst till innehåll under sessionen, tillsammans med vilken typ av innehåll de har åtkomst till och vilka användare som använder dem.


Mötesvärden kan tillåta att det automatiserade mötesverktyget stannar kvar i mötet, eller så kan värden ta bort och/eller rapportera det om det automatiserade mötesverktyget är oinbjudet.
Senast uppdaterad
Var detta till hjälp?

