Innehållet på den här sidan är maskinöversatt. Zoom garanterar inte att det är korrekt.
Page cover
For the complete documentation index, see llms.txt. This page is also available as Markdown.

Migrering

Lär dig vem som behöver migrering, hur guiden fungerar och hur du testar prioritetsändringar innan du bekräftar flytten.

Migrering till den nya gruppupplevelsen är en guidad process med konflikttestning före migrering

Aktiveringsstatus varierar beroende på kontotyp och befintligt gruppantal

Den nya upplevelsen för grupp- och inställningshantering rullas ut baserat på kontotyp och antalet befintliga grupper på kontot per den 10 januari 2026. Nya konton som skapas efter det datumet använder som standard den nya upplevelsen automatiskt. Befintliga konton med noll eller en grupp per den 10 januari 2026 uppdaterades automatiskt till den nya upplevelsen.

Befintliga konton med två eller fler grupper måste begära åtkomst till självbetjäningsflödet för migrering genom att skapa ett supportärende via Zoom Support.

Migreringsguiden vägleder administratörer genom fyra steg: markera grupper, rangordna efter prioritet, testa och bekräfta

För konton med två eller fler grupper slutförs migreringen genom en guidad process i adminkonsolen. Guiden vägleder administratörerna genom fyra steg:

1

Administratören markerar vilka befintliga grupper som ska behålla sina inställningar

Omarkerade grupper migreras som inställningslösa grupper och använder som standard kontonivåinställningar. Guiden identifierar automatiskt grupper som har inställningar som skiljer sig från kontonivån och förmarkerar dem.

2

Administratören rangordnar de markerade grupperna i prioritetsordning

Som standard tilldelas grupper med minst antal medlemmar högst prioritet, utifrån antagandet att mindre grupper vanligtvis är undantagsgrupper som bör ha företräde i den nya upplevelsen. Grupper med fler medlemmar får lägre prioritet, och grupper utan medlemmar får lägst prioritet. Administratörer bör granska och justera dessa standardtilldelningar för att anpassa dem till organisationens struktur.

3

Administratören kör en migreringssimulering som genererar en CSV-konfliktrapport

Denna rapport jämför inställningsvärden före och efter för alla berörda användare och identifierar alla inställningar som skulle ändras till följd av de nya prioritetstilldelningarna. Om konflikter upptäcks kan administratören gå tillbaka till föregående steg, justera prioriteringarna och köra simuleringen igen.

4

Administratören granskar den slutliga prioritetsordningen och bekräftar migreringen

Att generera CSV-konfliktrapporten kan ta allt från 10 minuter till 12 timmar, beroende på antalet användare och grupper i kontot. Det slutliga bekräftelsesteget är omedelbart.

För steg-för-steg-procedurdetaljer, se artikeln i Zoom Support Använda den nya upplevelsen för hantering av grupper och inställningar.

Migreringen bevarar alla befintliga gruppinställningar och låsvärden och lägger endast till prioritetsattributet

Migrering till den nya upplevelsen återställer eller ändrar inte några befintliga gruppinställningar eller låsvärden. Alla grupper behåller sina nuvarande konfigurationer exakt som de var före migreringen. Migreringsprocessen lägger till prioritetsattributet till befintliga grupper och aktiverar de nya modulära gruppkonfigurationsfunktionerna. Grupp-UUID:er ändras inte heller av migreringen, så alla befintliga API-integrationer eller automatiseringar som refererar till grupper via UUID fortsätter att fungera utan ändringar.

Migreringsprocessen är icke-förstörande men slutgiltig

Administratörer kan avbryta migreringen när som helst före det slutliga bekräftelsesteget utan att göra ändringar i kontot. När migreringen har bekräftats är den slutgiltig och kan inte ångras.

Administratörer bör använda simuleringen och konfliktrapporten som hänvisas till i steg tre ovan för att verifiera att de nya prioritetstilldelningarna ger förväntade resultat innan du bekräftar.

Senast uppdaterad

Var detta till hjälp?